Blog

pohybové potíže (bolesti ramen, kolen, páteře, zad, kostí, šlach, ...)
nespavost a potíže s tím spojené
vysoký krevní tlaknízký krevní tlakcukrovkahyper nebo hypo funkce štítné žlázyproblémy s početím, neplodnost, impotencebolesti v kříži (pravidelně se opakující u žen, ...)
kožní problémy (vyrážky, ekzémy i atopické, akné, lupénka, ...)
problémy s...

Jarní období je ve znamení prvku Dřevo, orgánů jater a žlučníku. Energie tohoto období je jangová (malý jang). Proto je dobré se v této době zdržet stravy, která přináší nadbytek jangové energie.
Nekonzumovat potraviny, jako je čerstvé pečivo s droždím, pšeničný chléb, česnek, cibule, pórek, syrová nadýmavá zelenina, těstoviny, výrobky z kravského...

Strava v zimě

28.11.2023

Zima se v tradiční čínské medicíně váže k prvku Voda, ledviny a močový měchýř.
Je to období velkého yinu, tedy chladu. Měli bychom konzumovat potraviny, které nám pomohou tyto vnější vlivy vyrovnávat.

V poslední době se čím dál častěji setkáváme s problémy štítné žlázy, které jsou způsobeny jak fyzickými, tak zejména emočními faktory.

Lupénka

20.11.2023

Psoriáza, známá také jako lupénka, je druh zánětlivého onemocnění kůže, které se projevuje na různých místech těla, zejména na extenzorních plochách končetin.

Rostoucí počet klinik specializujících se na léčbu neplodnosti svědčí o zvyšujícím se výskytu problémů s početím. Oproti západní medicíně, která je často zaměřena na mechanické a materiální aspekty, Tradiční čínská medicína (TCM) nabízí holističtější přístup. Je preferováno, aby se terapie účastnili oba partneři. Nejen žena, ale i muž, což napomáhá...

Zelený jíl, též zvaný francouzský, je přírodní prostředek, který se pro léčbu používá od pravěku. Byl to nejjednodušší a nejlevnější prostředek.
A co vlastně jíl je?Francouzský zelený jíl je zcela přírodní přípravek, sterilní, který obsahuje hlavně tyto kysličníky: křemičitý, hlinitý, vápenatý, železitý, hořečnatý, sodný, manganatý, fosforečný. A...

Stále dokola řeším s klienty, co jíst a co nejíst. V poslední době je velká móda řešit stravu a vymýšlí se spousta nesmyslů, které nejsou ničím podložené. A co považuji za nejhorší, jsou diety na všechno pro všechny.
Na základě vlastních zkušeností si tímto dovolím pár doporučení:

Propolis

11.09.2023

Propolis je směs vosku, pylu, pryskyřic, bioaktivních látek, éterických olejů. Má široké využití.